miercuri, 7 octombrie 2015

Vizită cu elevii la Muzeul de Istorie-Piatra Neamţ

La data de 7 octombrie 2015, ora 15,00, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Gh. Ruset-Roznovanu – Roznov, din clasele a IX-a A Filologie şi a X-a A Filologie, coordonat de Prof. Dr. Paul-Daniel Nedeloiu (disciplina Istorie), a vizitat Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamţ, unde au vizionat spectacolul oferit de planetariul mobil (45 de minute), care este prezent la muzeu pe parcursul lunii octombrie, apoi au vizitat sălile cu expoziţia permanentă de la parter (expoziţia referitoare la preistorie şi istorie antică) şi de la etajul I (expoziţia de istorie medievală, modernă şi contemporană).
Elevii au parcurs distanţa Roznov - Piatra Neamţ cu microbuzul, însoţiţi de coordonator, Prof. Dr. Paul-Daniel Nedeloiu, apoi, conform programării deja făcute cu o săptămână înainte, au intrat la ora 15,00 în Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamţ. Mai întâi au vizionat spectacolul planetariu (15,00-15,45), după care au vizitat şi celelalte încăperi ale muzeului (15,45-16,45).
Elevii au fost plăcut impresionaţi, atât de spectacolul planetariu, excelent prezentat, cu mijloace tehnice de ultimă generaţie, au adresat întrebări prezentatorului şi au participat la discuţii. De asemenea, au fost deosebit de interesaţi şi de exponatele muzeului, începând de la cele preistorice până la cele contemporane, vizita în muzeu prelungindu-se circa o oră după spectacolul planetariu. Au făcut fotografii, au învăţat noi noţiuni de geografie, istorie şi etnografie, completându-şi cunoştinţele dobândite la clasă. fotografiile făcute pot vor fi folosite în alcătuirea unor portofolii tematice.